Ordförande har ordet 3-2017

Hej igen alla medlemmar i Chefsassistenterna Stockholm,

Lite senaste nytt kommer här. Läs även på hemsidan Maria Nymans referat från årsmöteskvällen.

Nu har väl alla varit inne och tittat på vår nya fina webb, som vi är stolta över. www.cassto.se, och inloggning är: medlem, cassto2017. Stort tack till projektgruppen Inger, Katarina och Helena som har gjort det möjligt att lansera en ny hemsida. Den utvecklas naturligtvis hela tiden så här i början. Mejla webbansvariga Katarina Arenhage om ni har några synpunkter/ändringar ni tycker vi ska göra.

Som ni ser skickar jag det här ordförandebrevet från vår nya mejladress som vi har fått i och med nya hemsidan. Använd i fortsättningen info@cassto.se när ni mejlar oss (den gamla gmailen kommer att avslutas inom kort).

Vi vill säga stort tack till avgående styrelseledamöterna Eva Andersson, SAS, Vibeke Gehlin, Den Norske Bank och Inger Billsjö, BSK Arkitekter. Och varmt välkomna i styrelsen till Kristina Pettersson från Stockholms Tingsrätt och Hedvig Wennerholm från ASSA ABLOY.

Nu i veckan hade nya styrelsen sitt första möte då vi planerade för det kommande året. Vi är så taggade och optimistiska över såväl nya hemsidan, våra planerade aktiviteter och nya medlemmar. Och ännu fler medlemmar är på gång, några som är nyfikna på oss kommer på studiebesök den 15 maj. Jätteroligt tycker vi. Vet ni om några presumtiva medlemmar, ta en kontakt och hänvisa dem till hemsidan eller till Anne-Marie Öfverbeck som är medlemsansvarig.

Vad gäller aktiviteter försöker vi variera dem så mycket som möjligt. De ska, som det står i våra stadgar, ”främja och ta till vara medlemmarnas yrkesintressen och verka för erfarenhetsutbyte”. Och så gör de också i de allra flesta fall. Däremellan har vi kört after work utan anmälan, bara kom som du är och nätverka, vilket också har varit uppskattat.

Kommande aktiviteter:
31 mars Resa med Viking Line till Åland och besök på ett flertal konferensanläggningar
10 april AW på Hotel Anglais
4 maj Almåsa Konferens med middag i mörker på Svartkrogen
15 maj Medlemsmöte på nyöppnade Hotel At Six på Brunkebergstorg
1 juni Företagsbesök och AW på Tarketts showroom Studio B3, dit vår medlem Anna-Karin Engblom bjuder in oss
14 juni Sommaravslutning på Elfvik Strand på Lidingö i mat och hälsans tecken
14 september Företagsbesök och medlemsmöte på Nobelmuseum, dit vår medlem Eva Windrup bjuder in oss.
Inbjudan kommer som vanligt före respektive aktivitet. Övrigt som är planerat för hösten återkommer vi till senare.

Vi har ibland fått frågan att ha någon aktivitet på arbetstid, eftersom vi är ett yrkesnätverk och inte ska behöva ta fritiden till det. Därför kommer vi att prova dagtid någon gång framöver och se hur det faller ut.

Vi vill också göra en ny löneenkät (den senaste var 2011) och har börjat undersöka möjligheten att genomföra en sådan. Ekonomin i föreningen är god. Vi har för i år budgeterat 40 000 kr i IT-kostnader för att bl. a. betala vår nya hemsida, som bara delvis fakturerades förra året.

På årsmötet presenterade Marlene Berglund från Företagsuniversitet resultatet av en färsk undersökning som visar svenska chefers syn på assistentrollen. Länk till undersökningsresultatet finns på hemsidan. Titta gärna lite extra på bild nr 11, vilka superegenskaper vi assistenter har!

Mycket att berätta och mycket som händer som ni ser. Ni är alltid välkomna att höra av er med synpunkter, vi tar till oss allt. Vi ska vara ett modernt nätverk för vår yrkesroll. Det är vi alla tillsammans som gör CASSTO.

Många hälsningar i vårsolen från ordförande Inga
www.cassto.se

Inga Callersjö | AB Fagerhult
CEO Assistant

Tegelviksgatan 32, SE-116 41 Stockholm, Sweden
Direct +46 8 5223 5975 | Switchboard +46 36 10 85 00
Mobile/text +46 70 250 18 24
inga.callersjo@fagerhult.se | www.fagerhultgroup.com